hozzávalók / 12 adag

tészta

étcsokis krém

tejcsokis krém

fehércsokis krém

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és a porcukrot. A szitált lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan, több részletben a tojásos masszához dolgozzuk egy keverőlapát segítségével.
  2. Egy 30 × 20 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk nagyon ki, mert ha kihűl, akkor nagyon morzsálódik.
  3. A csokoládékat külön-külön 1-1 dl tejszínnel felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés után mindegyiket alaposan kihabosítjuk.
  4. A kész, kihűlt piskótáról a papírt eltávolítjuk, és meglocsoljuk a rummal. Először az étcsokoládés krémet kenjük a tésztára, utána a tejcsokoládés krémet, majd a fehér csokoládés krémet. Hűtőbe téve hagyjuk egy kissé megdermedni a süteményt.
  5. Szervírozás előtt tetszőleges kockákra vagy szeletekre vágjuk. Tetejét én csak tálalás előtt szoktam díszíteni. Akár csokoládé figurákkal, akár csokoládé darával, akár csokoládé forgáccsal... vagyis bármivel finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 × 20 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages