A bolognai raguval fogjuk kezdeni. A hagymákat felaprítjuk és megpirítjuk a rozmaringgal együtt. Hozzákeverjük a reszelt zöldségeket és a vörösbort. Összepároljuk az egészet és jöhet bele a marhahús. Alaposan pirítsuk meg, sózzuk borsozzuk és öntsük fel a hámozott egész paradicsomokkal, majd rotyogtassuk készre.

Közben a besamel mártást fogjuk elkészíteni. A vajat olvasszuk fel és öntsük hozzá a lisztet. Egy habverővel keverjük el és lassan öntsük fel meleg tejjel. Ízesítsük be sóval és szerecsendióval, keverjük csomómentesre és forraljuk ki belőle a liszt ízét.

Ezután összerakjuk a lasagnét. Alulra kenjünk egy kevés besamelt és jöhet rá egy réteg kemény tészta. Erre mehet újra besamel és a bolognai ragu. Tészta, besamel, bolognai ragu. Sokan sajtot is tesznek közé, ez ízlés dolga.

Addig ismételjük, amíg meg nem telik a tepsi. A tetején semmiképpen se tészta legyen, mert nem puhul meg és megég. Utolsó lépésként szórjuk meg parmezánnal és 160 fokon süssük 40-50 perc alatt készre. Akkor van kész, ha a közepét megszúrjuk és teljesen puha.

Hozzávalók:

2 ág rozmaring

2 dl vörösbor

1 db reszelt sárgarépa

1 db reszelt zeller

5 dl hámozott egész paradicsom

2 csomag lasagne tészta

500 ml tej

50 g vaj

5 ek liszt

1 db parmezán

1 ízlés szerint só

1 ízlés szerint bors

1 ízlés szerint őrölt szerecsendió

1 ízlés szerint olívaolaj

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: twitter)