Elkészítés:
A karajszeleteket alaposan klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk meg. A húsra ráhejezzük a bacon szeleteket és felcsavarjuk, lehetőleg szorosan. Az így kapott húsokat felszeleteljük úgy 2 újjnyi darabokra, majd hurkapálcára fűzzük az így kapott tekercseket. Előmelegített serpenyőben kevés olajon süssük meg a tekercseket . A raguhoz a kockára vágott bacont pirítsuk meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát. Pirítsuk össze és adjunk hozzá félbe vágott koktélparadicsomot.Sóval,borssal és frissen vágott rozmaringgal ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát És pároljuk meg a raguba kb 15-20 perc alatt.Közben kevés pirospaprikával szórjuk meg a tetejét a ragunak. Ha megpárolódott a gomba ízesítsünk rá majd tálalhatjuk. Először a forró ragu,majd a forró hústekercs.
Jó tanács:
A hústekercseket süthetjük sütőben is, de ha ezt választjuk, akkor olajozott tepsire rakjuk a hústekercseket és kevés vízzel locsoljuk meg. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük alufóliával lefedve,majd ha puha a hús, akkor pirítsuk meg.
Hozzávalók
4 szelet sertéskaraj
20 dkg bacon
1 csipet só
1 dl étolaj
60 dkg gomba
10 dkg bacon szalonna (kockázott)
1 fej lilahagyma
1 szál rozmaring
40 dkg koktélparadicsom
1 kk pirospaprika
1 csipet bors
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)