A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.


Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárga
1 kocka élesztő
4 dkg vaj - tejmentes Flóra
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej (rízstej, vaníliás rízstej - az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg vaj - tejmentes Flóra 
3-4 teáskanál kakaó (Mozart) - tejallergiásoknak karob

(Forrás:iranyakonyha.hu, pekrend.hu / Fotó:pinterest, youtube.com)