Pároljuk üvegesre az apróra vágott mogyoróhagymákat, majd adjuk hozzá a darált marha vagy disznó húst, majd kb. 7 perc alatt pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal. Tegyünk egy szelet sajtot a kenyérre, utána tegyük rá a húst, majd még egy szelet sajtot, végül még egy szelet kenyeret. Pirítsuk aranybarnára a szendvicset olaj nélkül 4-8 percig mindkét oldalán, míg a sajt is megolvad benne. A szendvicsbe kedvünk szerint tehetünk szárított paradicsomot, esetleg csemege uborkát, vagy akár lilahagymát is.

Hozzávalók

100 g darált marhahús
2 darab mogyoróhagyma
1 tk olívaolaj
4 szelet szendvicskenyér
4 szelet gouda sajt
őrölt fekete bors

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay)