hozzávalók / 6 adag

krém

babapiskótás rész

teteje

elkészítés

  1. A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás - édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha vajjal is jól kikeverjük.
  2. Az őszibarackokat megmossuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk (jobb a magba váló fajta), majd egyenként beledaraboljuk a túrós krémbe, s mindig összekeverjük a barackkal, hogy ne barnuljon - ezért adjuk hozzá egyenként.
  3. A tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük.
  4. A piskótatallér felét - a cukros, cappuccinós tejbe mártogatva - egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakjuk, a túrós krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
  5. A tetejére a felvert hab maradék egyharmadát kenjük, de nem kell simára, olyan borzas legyen.
  6. Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatjuk, ahogyan a képen is látszik - ne fedje be egyenletesen!
  7. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napot, s ezután lehet tálalni - ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja!
  • tepsi mérete: 20x31x6 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages