És az elkészítése sem bonyolult. Elsőként a burgonyát alaposan mossuk meg. Tegyük héjastól egy lábosba, öntsünk rá vizet, forraljuk fel és sózzuk meg. Főzzük puhára lassú tűzön kb. 20 perc alatt. Ezután szűrjük le róla a vizet, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tekerjük be a húsokat a szalonnaszeletekbe, majd rögzítsük vízbe áztatott fogpiszkálóval. Helyezzük a forró grillre, és 15 percig süssük, időnként megforgatva.

A burgonyákat egyenként törjük össze óvatosan egy pohár aljával úgy, hogy nagyjából egyben maradjanak. Egy tálban keverjük össze a vajat, a sót, a borsot, a paprikát és az apróra vágott rozmaringot. Kenjük meg vele a burgonyák mindkét oldalát. Ezután terítsük szét a grillen és süssük oldalanként 5-5 percig. Tálaljuk a szalonnába tekert hússal.

Hozzávalók

1 csomag csirkemell (Tesco Grill Master mézes-mustáros csirkemellfilé, 450 g)
8 szelet bacon szalonna
1 csipet őrölt chilipaprika
Burgonyához
500 g burgonya (apró szemű)
2 kanál vaj
1 kanál friss rozmaring (aprítva)
1 csipet
1 tk só (főzéshez)
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt pirospaprika
(Forrás:tesco.hu, iranyakonyha.hu/Fotó:pixabay)