Vágjuk apró darabokra a hagymát, keverjük össze a hússal, ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a fokhagymát és az olajat. Reszeljük rá a sajtot, alaposan keverjük össze. Készítsünk a keverékből kis golyócskákat, tegyük egy tepsire és süssük 20 percig 220 fokon. A paradicsomszószhoz főzzük össze az összezúzott fokhagymát és a paradicsompürét egy kis olajjal. Adjunk hozzá sót, borsot. Főzzük meg a tésztát, öntsük rá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a húsgolyókat. Tálaljuk bazsalikommal és egy kis parmezán sajttal.

Hozzávalók

1 csomag spagetti
A húsgolyókhoz
250 g darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kanál parmezán
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 kanál olívaolaj
A paradicsomszószhoz
400 g hámozott paradicsom konzerv
1 kanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csomag provence-i fűszerkeverék
1 csomag szárított bazsalikom


(Forrás:iranyakonhya.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)