A zsűri öt "aranyszabály", az összetevők minősége, a technikai kivitelezés, az eredetiség, a tálalás szépsége és az étel üzenete alapján pontozta a versenyzők munkáit - ismertette a Central Europe Mineral Water (CEMW) közleménye.    A S.Pellegrino - amelyet Magyarországon a CEMW tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz - második alkalommal rendezte meg a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit felkutató és támogató főzőversenyét.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint háromezer 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie (csoportvezető) nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe kétszázan jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyzett.

A világverseny fináléjának magyar résztvevője Sándor Rodrigo volt. A versenyző a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós megmérettetés győzteseként jutott be a milánói döntőbe.

(Forrás:iranyakonyha.hu,mti/Fotó:twitter)