A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.

A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget. Kb. 4-5 percig forraljuk. Az epret is beletesszük

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.

Hozzávalók:

3 csésze cseresznye

1 csésze egres

2 csésze eper

1 csipet só

0.66 csésze cukor

5 db szegfűszeg

1 ek vaníliás pudingpor

2 dl főzőtejszín

1 tasak vaníliás cukor

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)