ARCHÍVUM / magyar

KÖNNYŰ ÉTEL AZ ÜNNEPEKRE VAGY ÉPPEN AZ ÜNNEPEK UTÁNRA!

Ez a recept, egy igazi karácsonyi klasszikus, egy olyan főfogás, amely nem hiányozhat az ünnepi menüből. Persze szokás szerint kicsit újra lett gondolva, de attól még ízletes, laktató és ünnepi is.

A KARÁCSONY KEDVENC ÉDESSÉGE MINDEN ÉVBEN JÓL FOGY!

Évente mintegy 3500 tonna fogy az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, amelynek éves forgalma 7 milliárd forint körül alakul - közölte Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ).

SZÁZ TERMELŐT MUTAT BE A MAGYAR KONYHA MELLÉKLETE

Száz termelőt mutat be "nem mindegy, hogy mit eszünk" mottóval a Magyar Konyha melléklete - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

VÁLASSZUK A HAZAIT KARÁCSONYKOR IS!

A magyar élelmiszerek nemcsak ízletesek és frissek, de hozzájárulnak a gasztronómiai kultúránk, és a gazdálkodási hagyományaink fennmaradásához is. Menjünk ki a piacokra, keressük a hazai termelők portékáit: a magyar halat, a vecsési, hadházi káposztát, a diót, a mákot, a magyar baromfit - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

EGÉSZSÉGES ÉDESSÉG AKÁR SULIS UZSINAK IS!

A gyerkőcök uszonája körül mindig van valami feszkó. A szendvics nem mindig "csúszik", az iskolában kapott uzsonna a gyerek szerint ehetetlen, meg amúgy is a havernak jobb és finomabb is az uzsonnája. Mit tegyünk ilyenkor? Egészségeset és egyben tartalmasat szeretnénk küldeni a gyerekkel az iskolába, kerülve a felesleges és túlcukruzott termékeket, ráadásul legyen "home made" is. Van egy ötletünk! Muffin!

EZT A BEJGLIT VEDD ÉS EDD, HA IGAZÁN JÓT AKARSZ MAGADNAK!

Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.